El Món és Digital, amb Tomàs Cascante

La IA amb Saül Gordillo, Ramon Palacio i Marta Clua

.
En l’edició actual de «El món és digital» el programa deTomás Cascante, s’explora la transformació digital i la intel·ligència artificial (IA) des de perspectives interessants i diverses.

Saül Gordillo es distingeix amb el seu projecte «Algoritmo Transparente», destacant per la seva anàlisi sobre l’impacte de la IA i la necessitat d’adaptació davant l’acceleració tecnològica. Les seves reflexions ofereixen una mirada crítica sobre com la tecnologia modifica el nostre entorn i el futur social.

Ramón Palacio afegeix a la conversa una crítica penetrant sobre el concepte mateix de la intel·ligència artificial, qüestionant la seva denominació i explorant les seves implicacions més enllà de la comparació amb la intel·ligència humana. Aquest debat sobre les dimensions ètiques i les repercussions socials de la IA enriqueix el diàleg amb un enfocament crític i reflexiu.

Complementant aquestes perspectives, Marta Clua aporta al programa amb la presentació del llibre «El mar de la tranquil·litat», enllaçant així la tecnologia amb la literatura. Encara que la seva contribució sigui més breu, Clua enriqueix la discussió amb un toc cultural, recordant-nos com la ficció pot reflectir i influir en la nostra comprensió de la tecnologia i la IA.

Scroll al inicio