El Món és Digital, amb Tomàs Cascante

CIVICAi amb Ramon Palacio
Algoritme Transparent

En una entrevista amb Ramon Palacio, representant de CIVICAi, s’explora el rol d’aquesta organització en la governança de la intel·ligència artificial (IA), especialment l’IA generativa, que en els darrers tres anys ha despertat curiositat i preocupació per la seva potencial disruptivitat. CIVICAi busca involucrar la societat en el debat sobre la IA, complementant les regulacions existents de empreses, acadèmies i governs, incloent la Unió Europea. L’objectiu és crear un marc de governança inclusiu que tingui en compte les perspectives ciutadanes. A més, s’enfatitza la necessitat de produir reflexions i continguts que ajudin a formar una opinió pública informada sobre els avantatges i riscos de la IA. La conversa gira al voltant de la importància de l’educació i la conscienciació pública per assegurar un desenvolupament ètic de la IA que beneficie el bé comú, destacant els esforços de CIVICAi per fomentar un diàleg constructiu entre diferents sectors de la societat.

Scroll al inicio