El Món és Digital, amb Tomàs Cascante

CIVICAi i la IA amb Josep Casanovas
Algoritme Transparent

 

El programa destaca la participació de figures eminents en el camp de la intel·ligència artificial (IA), ressaltant avui a Josep Casanovas, un investigador destacat al Barcelona Supercomputer Center i membre actiu de CIVICAi. Aquesta associació, explicada per Casanovas, es centra en apropar el coneixement sobre la IA a la societat, incidint en el seu impacte en diversos àmbits com l’educació i la salut. Casanovas, reconegut amb el Premi d’Honor a la Nit de les Telecomunicacions 2024, discuteix la trajectòria i les potencials implicacions de la IA, subratllant la necessitat d’una comprensió àmplia i la participació en la seva evolució. Enfatitza la importància d’adaptar-se ràpidament als canvis tecnològics i advoca per un enfocament interdisciplinari per abordar el futur. A través de les seves paraules, transmet un optimisme cautelós sobre l’automatització i els seus efectes en el mercat laboral, promovent la idea que la IA pot ser un catalitzador per a una societat més equitativa i feliç. Casanovas convida a les noves generacions a liderar el canvi, destacant la importància de la seva participació en el continu debat sobre la IA.

 

Scroll al inicio