El Món és Digital, amb Tomàs Cascante

CIVICAi i la IA amb Áurea Rodríguez / Algoritme Transparent

 

 

Áurea parla de la importància de l’ús ètic de la intel·ligència artificial (IA) en la creació de contingut i els desafiaments associats a la protecció dels drets d’autor a l’era digital. Comentr com la IA pot infringir la propietat intel·lectual sense controls adequats i la necessitat d’un marc regulador que equilibri la innovació amb la protecció de drets individuals. També es va abordar el tema de com països com Japó estan adaptant les seves lleis per facilitar l’entrenament de la IA, sense transgredir els drets d’autor. El debat també va reflexionar sobre si les normatives sobre la IA poden ser vistes com un obstacle per la innovació o si són essencials per assegurar un desenvolupament tecnològic equitatiu. Es va concloure subratllant la responsabilitat humana en la supervisió dels usos de la tecnologia i la necessitat d’un consens internacional per a l’aplicació ètica de la IA.

Scroll al inicio