El Món és Digital, amb Tomàs Cascante

Acord España i IBM per una IA en català, gallec i euskera amb Saül Gordillo / Marta Clua TOC TEC

 

El programa «El món és digital» d’avui destaca una notícia important: el desenvolupament de la intel·ligència artificial en les llengües cooficials d’Espanya. Es parla del acord recent entre el govern de Pedro Sánchez i IBM, amb detalls proporcionats per Saül Gordillo. Aquest acord estratègic pretén capacitar la IA per treballar no només en espanyol, sinó també en català, gallec i euskera, el que podria revolucionar l’ús de la tecnologia a Catalunya i altres regions. L’objectiu és integrar plenament aquestes llengües en la IA generativa, assegurant la seva rellevància en l’àmbit tecnològic global i preservant la diversitat lingüística i cultural.

Scroll al inicio