El Món és Digital, amb Tomàs Cascante

Un decàleg de la IA amb David García / Algoritme transparent amb Saül Gordillo

 

David García reflexiona sobre la intel·ligència artificial (IA), destacant que pot ser tant una amenaça com una oportunitat, depenent de l’actitud davant d’ella. Subratlla que la IA és una gran oportunitat per a la generació X i els nascuts després del 1965 que encara estan actius professionalment. Aprendre a utilitzar la IA de manera professional requereix de tres a sis mesos, la qual cosa és accessible fins i tot per a aquells que no són nadius digitals. L’experiència acumulada, diu, és un valor afegit que els joves no poden igualar ràpidament. Finalment, planteja que la IA no eliminarà llocs de treball, sinó que transformarà el mercat laboral, generant noves oportunitats per a aquells que estiguin disposats a adaptar-se i evolucionar amb les tecnologies emergents. En els seus 10 punts del decàleg sobre la IAG, García explora com aquesta tecnologia és accessible gràcies a la baixa barrera d’entrada, promou una transformació laboral i necessita un replantejament social sobre el treball i l’oci. Aquesta tecnologia no només està aquí per quedar-se, sinó que està configurada per ser integrada ràpidament en les nostres vides, redefinint com interactuem amb els mitjans digitals i la nostra entorn laboral.

 

Scroll al inicio