El Món és Digital, amb Tomàs Cascante

Beneficis i perills de la IA amb Jordi Masías / i actualitat IA amb Saül Gordillo

 

La Intel·ligència Artificial (IA) presenta una sèrie de beneficis i perills que cal considerar. Entre els beneficis, destaquen la millora de l’eficiència en processos industrials i la capacitat de gestionar grans volums de dades amb precisió. A més, la IA pot contribuir significativament en àmbits com la medicina, on pot ajudar a diagnosticar malalties amb una precisió quasi humana. D’altra banda, els perills inclouen qüestions ètiques com la privacitat i el control sobre les decisions automatitzades, així com el risc de desocupació a causa de l’automatització de treballs. És crucial un marc regulador sòlid per assegurar que l’ús de la IA sigui responsable i beneficiosi per a tota la societat.

 

Scroll al inicio